Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πένες ριγέ, με κοτόπουλο, μανιτάρια & πέστο

Πένες ριγέ, με κοτόπουλο, μανιτάρια & πέστο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 18 λεπ Total Time: 33 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. Πέννες ριγέ, ΗΛΙΟΣ
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα σε φετάκια
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 100 ml σαμιώτικο γλυκό κρασί
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη, για το σερβίρισμα
  • Για το πέστο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού, καλά πατημένα, φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το πέστο
  1. Βάζω στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάω την πολτοποίηση των υλικών ρίχοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Δουλεύω το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.

  2. Για το κοτόπουλο
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνω τις πέννες να βράσουν.

  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω χωρίς να αλατίσω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω πασπαλιστά την πάπρικα και τον κόλιανδρο. Μόλις μοσχομυρίσουν ρίχνω το κοτόπουλο και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτω 2 κουτάλες νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύω για 15 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω το πέστο, τα μανιτάρια και με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνω τις πέννες απευθείας από την κατσαρόλα.

  5. Ανακινώ το τηγάνι και πασπαλίζω με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: Κοτόπουλο, kotopoulo, chicken, penes, pasta, Πένες,πένες ριγέ

Σας ευχαριστώ!