destination taste!

Prep Time 15 min Cook Time 25 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 10 mins Servings: 12

Υλικά

Για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Ανακατεύω το βούτυρο και το λιωμένο σκόρδο και αλείφω ένα ταψάκι με 12 θήκες muffins. Κρατάω όσο απομείνει για το τέλος.

  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω με το σύρμα το αυγό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Ενώνω τα δύο μείγμα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα. Κρατάω λίγα κομματάκια από το ψιλοκομμένο φιλέτο για το τέλος και προσθέτω τα υπόλοιπα στο μείγμα. Ρίχνω το τσένταρ, την πιπεριά, το κολοκύθι και το σχοινόπρασο (ή τα κρεμμυδάκια) και ανακατεύω για να σκορπίσουν στο μείγμα.

  3. Μοιράζω το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες muffins, σκορπίζω όσα κομματάκια φιλέτο έχω κρατήσει και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και όπως είναι καυτά, αλείφω με το υπόλοιπο μείγμα βούτυρο-σκόρδο που έχει απομείνει. Σερβίρω τα muffins χλιαρά.

author-sign

Δείτε επίσης...