Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα αλμυρά με παρμεζάνα και μυρωδικά

Μπισκότα αλμυρά με παρμεζάνα και μυρωδικά
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 20
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ. αγελαδινό βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 60 ml Peleano Sparkling Rosé ή ανθρακούχο νερό
  • 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι θαλασσινό
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, το κρασί ή το ανθρακούχο νερό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη όπου θα τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.

  2. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε φύλλο πάχους ½ εκ. Κόβω με κουπάτ ή ένα ποτήρι σε στρογγυλά μπισκότα και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

  3. Πασπαλίζω με λίγα μυρωδικά ακόμη και θαλασσινό αλάτι και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.

Keywords: μπισκοτάκια αλμυρά peleano

Σας ευχαριστώ!