Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι

Μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι

Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 25 λεπτά.
Servings 6
Best Season Φθινόπωρο
Υλικά
    Για την κρέμα
  • 1 αυγό
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη ακατέργαστη
  • 20 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 250 χιλιοστόλιτρα γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα ή ξύσμα από ½ λεμόνι, ή ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 μήλο, πλυμμένο και κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 100 χιλιοστόλιτρα πετιμέζι
  • Για το κέικ
  • Για την επιφάνεια
Εκτέλεση/Instructions
  1. Για την επιφάνεια

    Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες μήλου και ραντίζω με το πετιμέζι

  2. Μαρινάρισμα

    Τα αφήνω να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα στοιχεία της μηλόπιτας

  3. Για την κρέμα

    Βάζω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάω με το σύρμα και βάζω σε μέτρια φωτιά

  4. Ανακάτεμα

    Ανακατεύω συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα

  5. Αρωματίζω

    Αποσύρω από τη φωτιά και αρωματίζω με κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια

  6. Κρυώνω

    Την αφήνω να κρυώσει και τη μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής

  7. Για το κέικ

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  8. Χτυπάω τα υλικά

    Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα

  9. Προσθέτω το γάλα

    Προσθέτω το γάλα και μόλις ενωθεί στα υλικά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά

  10. Ανακατεύω

    Ανακατεύω με μια μαρίζ και προσθέτω τα μήλα

  11. Βουτυρώνω

    Βουτυρώνω καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 20x20 εκατοστών ή παραλληλόγραμμο 18x24 εκατοστών

  12. Αδειάζω το μείγμα

    Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και το απλώνω να καλύψει όλη τη φόρμα

  13. Διακοσμώ

    Πάνω από το μείγμα βάζω την κρέμα διακοσμώντας όλη την επιφάνεια με «κορδόνια» κρέμας

  14. Στολίζω

    Στολίζω με τα φετάκια μήλου και ραντίζω με λίγο από το πετιμέζι

  15. Βάζω τη μηλόπιτα στο φούρνο

    Ψήνω τη μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι για 35-40 λεπτά

Keywords: εύκολη μηλόπιτα, γρήγορη μηλόπιτα, μηλόπιτα με κρέμα, μηλόπιτα με πετιμέζι, γλυκά με πετιμέζι,μηλόπιτα με κρέμα,πετιμέζι

Σας ευχαριστώ!