προορισμός…γεύση!

Μαρμελάδα λωτού

Μαρμελάδα λωτού

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 30 λεπτά.

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω τους λωτούς, αφαιρώ τα κουκούτσια τους και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτω πασπαλιστά τη ζάχαρη, τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας ή ραντίζω με το εκχύλισμα βανίλιας. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό, οι λωτοί βγάζουν τα υγρά τους και μισολιώνει η ζάχαρη.

  2. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, το αδειάζω σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βάζω σε μέτρια φωτιά να ξεκινήσει ο βρασμός. Όταν το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει, ξεκινάω να ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 7-8 λεπτά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, βράζω για 1 λεπτό ακόμη.

  3. Αποσύρω τη μαρμελάδα από τη φωτιά, πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ Sencor και τη μεταφέρω σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνω με τα καπάκια τους και αναποδογυρίζω τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.

Keywords: μαρμελάδα λωτού

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Really good!

  1. sophiemcbeath4

    Really good!