προορισμός…γεύση!

Κριθαρότο με κολοκύθα και φέτα

Κριθαρότο με κολοκύθα και φέτα

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 35 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 2 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με 1 κουταλάκι κύμινο. Ψήνω την κολοκύθα για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για το κριθαρότο

  1. Σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το τριμμένο κρεμμύδι και την τριμμένη κολοκύθα, το υπόλοιπο κύμινο και την πάπρικα και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω πασπαλιστά το κριθαράκι και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κριθαράκι. Ξεκινάω να ρίχνω το ζωμό με την τεχνική του ριζότο και προσθέτω ζωμό μόνο όταν απορροφήσει την προηγούμενη δόση. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για 30 λεπτά περίπου.

  2. Αποσύρω το γουόκ από τη φωτιά, διορθώνω το αλατοπίπερο και προσθέτω τους μισούς κύβους κολοκύθας και τη μισή φέτα. Ανακατεύω απαλά και σερβίρω στα πιάτα.

  3. Μοιράζω τους υπόλοιπους κύβους, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κριθαρότο κολοκύθα φέτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Really good!

  1. williambuttensha

    Really good!