destination taste!

Γρήγορο φαγάκι που μπορείτε να αξιοποιήσετε το έτοιμο ψημένο κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει από προηγούμενο μαγείρεμα.

pinit
1 Add to Favorites

Κοτόπουλο με αρακά και κρέμα μουστάρδας

Prep Time 40 min Cook Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 25 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις

  2. Πλένω καλά το φιλέτο, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και με ένα μαχαίρι το ανοίγω σαν βιβλίο στη μέση

  3. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το κάρι

  4. Μεταφέρω το φιλέτο σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει

  5. Εναλλακτικά μπορώ να το ψήσω και στο σχαροτήγανο

  6. Βγάζω το κοτόπουλο από το φούρνο και το κόβω σε μέτρια κομμάτια

  7. Για τον αρακά: Βάζω τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τον βράζω για 15 λεπτά

  8. Τον σουρώνω και τον κρατάω στην άκρη

  9. Για την κρέμα: Βάζω το ελαιόλαδο και το αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα σοτάρω μέχρι να ξανθίνει το αλεύρι

  10. Ρίχνω το γάλα ζεστό και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πήξει

  11. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω την μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι

  12. Τέλος, ρίχνω τη γραβιέρα και ανακατεύω καλά

  13. Συναρμολόγηση: Ανακατεύω το μισό κοτόπουλο και τον μισό αρακά με την κρέμα και μοιράζω το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη

  14. Σκορπίζω το υπόλοιπο κοτόπουλο, τον αρακά και το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά

  15. Σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...