Γρήγορο φαγάκι που μπορείτε να αξιοποιήσετε το έτοιμο ψημένο κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει από προηγούμενο μαγείρεμα.

Κοτόπουλο με αρακά και κρέμα μουστάρδας
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις
-
Πλένω καλά το φιλέτο, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και με ένα μαχαίρι το ανοίγω σαν βιβλίο στη μέση
-
Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το κάρι
-
Μεταφέρω το φιλέτο σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει
-
Εναλλακτικά μπορώ να το ψήσω και στο σχαροτήγανο
-
Βγάζω το κοτόπουλο από το φούρνο και το κόβω σε μέτρια κομμάτια
-
Για τον αρακά: Βάζω τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τον βράζω για 15 λεπτά
-
Τον σουρώνω και τον κρατάω στην άκρη
-
Για την κρέμα: Βάζω το ελαιόλαδο και το αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα σοτάρω μέχρι να ξανθίνει το αλεύρι
-
Ρίχνω το γάλα ζεστό και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πήξει
-
Αλατοπιπερώνω και ρίχνω την μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
-
Τέλος, ρίχνω τη γραβιέρα και ανακατεύω καλά
-
Συναρμολόγηση: Ανακατεύω το μισό κοτόπουλο και τον μισό αρακά με την κρέμα και μοιράζω το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη
-
Σκορπίζω το υπόλοιπο κοτόπουλο, τον αρακά και το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά
-
Σερβίρω αμέσως