destination taste!


\n
\n
\n
\nΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
\n
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
\nΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
\nΗ έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
\nΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝDR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη συνταγή με φανταστική γεύση και εξαιρετικές ιδιαίτερες διατροφικές ιδιότητες. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και σε ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β…

Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό pinit
0 Add to Favorites

Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό με σάλτσα ντοματίνια

Prep Time 10 min Cook Time 25 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 5 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για το πέστο: Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη, πράσινη κρέμα

  2. Αλάτι δεν χρησιμοποιώ γιατί το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό

  3. Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C

  4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω οριζόντια τα φιλέτα και τα ανοίγω σαν «βιβλίο»

  5. Αλατοπιπερώνω και αλείφω με τη σάλτσα πέστο

  6. Απλώνω λίγες λιαστές ντομάτες και 1 φέτα γραβιέρα

  7. Κλείνω τα φιλέτα και στερεώνω το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες

  8. Βάζω τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και τα αλατοπιπερώνω

  9. Ψήνω για 15 λεπτά

  10. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και σκορπίζω τα ντοματίνια και το σκόρδο

  11. Ραντίζω με το βαλσαμικό και το πετιμέζι και επαναφέρω στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη

  12. Σερβίρω τα φιλέτα με λευκό ρύζι, πασπαλισμένα με φρέσκο βασιλικό

author-sign

Δείτε επίσης...