destination taste!

Πανεύκολες κοτόπιτες με άρωμα δυόσμου. Μπορείτε να αξιοποιήσετε κοτόπουλο που έχει περισσέψει από άλλη συνταγή, ψητό ή βραστό.

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 20 min Cook Time 30 min Total Time 50 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τους κύβους του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν. Βγάζω το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.

  2. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι. Το μεταφέρω στο μπολ με το κοτόπουλο (το βγάζω με τρυπητή κουτάλα ώστε να μην πάρω και τα ζουμιά του) και το αφήνω στην άκρη.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τα 150 γρ. μοτσαρέλα, το δυόσμο, τους ξηρούς καρπούς, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τα σοταρισμένα υλικά και ανακατεύω καλά.

Για τις κοτόπιτες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 4 ατομικά φορμάκια ή 1 τετράγωνο ταψάκι 24x24 εκ. Βουτυρώνω καλά όλα τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο. Με ένα μαχαίρι κόβω τα φύλλα στη μέση και οριζόντια και κάθετα δημιουργώντας 4 παραλληλόγραμμα. Στρώνω τα φύλλα στα ατομικά φορμάκια. Εάν χρησιμοποιήσετε το τετράγωνο ταψάκι δεν χρειάζεται να τα κόψετε.

  2. Μοιράζω τη γέμιση στα φορμάκια και πασπαλίζω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Σκορπίζω λίγους ξηρούς καρπούς και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Εάν βάλω το μείγμα σε τετράγωνο ταψάκι, ψήνω για 40 λεπτά.

Keywords: κοτόπιτα, σπανάκι, δυόσμος, κρούστα, μοτσαρέλα
author-sign

Δείτε επίσης...