Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ανανά με διάφορα άλλα φρούτα κομπόστα, όπως ροδάκινα ή αχλάδια ή ακόμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Γιαουρτογλυκό ελαφρύ και δροσερό με ανανά
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι και 100 ml (1/2 φλιτζ
-
τσαγιού) από το χυμό από την κονσέρβα της κομπόστας
-
Τα χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα
-
Αφήνω κατά μέρος
-
Στραγγίζω την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της
-
Αφήνω 3 ροδέλες ολόκληρες και ψιλοκόβω τις υπόλοιπες
-
Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει
-
Στύβω καλά με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν
-
Αδειάζω το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα
-
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού
-
Βάζω τις ολόκληρες ροδέλες στην επιφάνεια του γλυκού, σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά
-
Σερβίρισμα: Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, και αφαιρώ το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη του μέσα από τη φόρμα
-
Το ξετυλίγω προσεκτικά, το κόβω σε φέτες και σερβίρω