destination taste!

Η φρουτάλια είναι παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου. Πλούσια και χορταστική με πατατούλες αλλά και με λουκάνικο κοτόπουλου είναι ένα ελαφρύ γεύμα που χρειάζεται μόνο μια πράσινη σαλάτα για να συμπληρωθεί.

Prep Time 20 min Cook Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 10 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  3. Παίρνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι (γιατί θα πρέπει να τελειώσω τη φρουτάλια στο φούρνο) και το βάζω στη φωτιά

  4. Βάζω μέσα το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  5. Ρίχνω τις πατάτες και την πάπρικα, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 5 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι

  6. Αδειάζω τις πατάτες σε ένα πιάτο, ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνω το λουκάνικο

  7. Σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά

  8. Επαναφέρω τις πατάτες και προσθέτω το τσίλι και τα χτυπημένα αυγά

  9. Με ένα πηρούνι τακτοποιώ ώστε να είναι ομοιόμορφα κατενεμημένα τα λουκάνικα και σκορπίζω τα ντοματίνια

  10. Μεταφέρω το τηγάνι στο φούρνο και ψήνω για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει και να φουσκώσει

  11. Σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...