destination taste!

Τα γνωστά αμερικάνικα donuts χωρίς το «βαρύ» τηγάνισμα. Στο φούρνο γίνονται πολύ αφράτα και ελαφριά που μπορείτε να τα τρώτε κάθε μέρα χωρίς ενοχές!

Prep Time 20 min Cook Time 7 min Rest Time 30 min Total Time 57 mins Servings: 12

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τα donuts: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα

  2. Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με ειδικές θήκες για μικρά donuts

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι

  4. Προσθέτω το κεφίρ, το αυγό, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν

  5. Αδειάζω το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής

  6. Κόβω την άκρη της και γεμίζω τις θηκούλες μέχρι τη μέση (θα φουσκώσουν αρκετά)

  7. Ψήνω στο φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

  8. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω για 2-3 λεπτά

  9. Τα βγάζω από τις θήκες και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν

  10. Για το λευκό και ροζ γλάσο: Βάζω σε ένα μπολ την ζάχαρη και προσθέτω 2 κουταλιές γάλα

  11. Ανακατεύω και αν χρειάζεται συνεχίζω να ρίχνω κουταλιές με γάλα για να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο

  12. Χωρίζω την ποσότητα σε 2 μπολάκια και στο ένα ρίχνω 2 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

  13. Ανακατεύω καλά

  14. Για το σοκολατένιο γλάσο: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακατεύω καλά

  15. Για την διακόσμηση: Βουτάω ένα ένα τα ντόνατς στα γλάσα της αρεσκείας μου και μετά με ένα πηρούνι τα διακοσμώ με διαφορετικό χρώμα γλάσου

  16. Πασπαλίζω με χρωματιστά ζαχαρωτά και τα αφήνω σε σχάρα να στεγνώσουν

author-sign

Δείτε επίσης...