destination taste!


\n
\nΠασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.

κουλούρα pinit
1 Add to Favorites

Μπριος κουλούρα γεμιστή με κρέμα και κεράσια

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 2H45 min Total Time 52 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τη ζύμη: Σε ½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα, ανακατεύω την μαγιά μέχρι να λιώσει και την αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής όλα τα υλικά και δουλεύω με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη

  3. Σκεπάζω τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνω σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει

  4. Για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν

  5. Προσθέτω το γάλα, την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύω καλά

  6. Αδειάζω το μείγμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει

  7. Αδειάζω την κρέμα σε ένα ρηχό σκεύος και σκεπάζω με μεμβράνη

  8. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει

  9. Για την κουλούρα: Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30x40 εκ (βλ

  10. σχ

  11. επάνω)

  12. Αφρατεύω λίγο την κρέμα με το σύρμα και την απλώνω επάνω στο φύλλο καλύπτοντας μόνο τα 2/3 της επιφάνειας

  13. Σκορπίζω τα κεράσια επάνω στην κρέμα

  14. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω σε λωρίδες το κομμάτι της ζύμης που δεν έχω καλύψει με κρέμα

  15. Ξεκινάω να τυλίγω τη ζύμη σε ρολό (από την πλευρά της κρέμας) και τελειώνω στην μεριά με τις κομμένες λωρίδες

  16. Γυρίζω το ρολό δίνοντας κυκλικό σχήμα και μεταφέρω την κουλούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί

  17. Σκεπάζω με μια πετσέτα και το αφήνω για 45 λεπτά να φουσκώσει

  18. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα

  19. Αλείφω την κουλούρα με το μείγμα κρόκος-γάλα και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει

author-sign

Δείτε επίσης...