Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αφράτα μπισκοτάκια «καρυδάτα»

Αφράτα μπισκοτάκια «καρυδάτα»
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 30
Υλικά
  • 1 κιλό καρυδόψιχα, ψιλοκοπανισμένη
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • λίγη κανέλα, σε σκόνη
  • λίγο γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 10 ασπράδια αυγών, βιολογικά
  • μερικά μεγάλα κομμάτια καρυδόψιχας, για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύω καλά την καρυδόψιχα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέτω το κονιάκ και ανακατεύω με τα χέρια μου, μέχρι το μείγμα να νοτιστεί.

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα. Την προσθέτω στη λεκάνη και ανακατεύω με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ.

  3. Παίρνω κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθω στρογγυλές μπαλίτσες, τις οποίες πιέζω ελαφρώς για να πλατύνουν λίγο. Στο κέντρο κάθε μπισκότου μπήγω από ένα μεγάλο κομμάτι καρυδόψιχας.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Αραδιάζω τα μπισκότα σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνω για 15 - 20 λεπτά.

Keywords: αφράτα μπισκοτάκια καρυδάτα

Σας ευχαριστώ!