προορισμός…γεύση!

Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, ντοματίνια και δεντρολίβανο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 1 ώρα Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη σαλάτα

Για το ντρέσινγκ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη σαλάτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια λαμαρίνα φούρνου. Με ένα πινελάκι αλείφω τις καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας με λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις αραδιάζω στο ταψί, με την κοιλότητά τους προς τα πάνω. Τις αλατοπιπερώνω και βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου. Ψήνω τις αγκινάρες για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τις μία φορά. Μόλις ροδίσουν και μαλακώσουν τις βγάζω και τις αφήνω να κρυώσουν.

  2. Στο μεταξύ ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και προσθέτω τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, σε μονή στρώση. Τα σοτάρω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 3  λεπτά, χωρίς να τα ανακατέψω για να μην διαλυθούν, απλώς ανακινώντας πότε-πότε το σκεύος. Τα γυρίζω προσεκτικά με ένα πιρούνι και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό.

  3. Μόλις η φλούδα τους αρχίσει να ζαρώνει σε μερικά σημεία ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φυλλαράκια του φρέσκου ή ξερού δεντρολίβανου. Αλατοπιπερώνω και συνεχίζω το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το δεντρολίβανο να σκορπίσει το άρωμά του και τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά.

Για το ντρέσινγκ

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το ξίδι και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρισμα

  1. Σε μια σαλατιέρα βάζω τις ψητές αγκινάρες, προσθέτω το περιεχόμενο της κατσαρόλας και ανακατεύω με προσοχή. Ραντίζω με το ντρέσινγκ και σερβίρω.

Note

*ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύω καλά μπόλικο κρύο νερό, 1 κουτ. γλυκού αλάτι και το χυμό από τα 2 λεμόνια. Κόβω τις καρδιές της αγκινάρας από τα κοτσάνια, από τα οποία κρατάω μόνο 3 εκ., και τα καθαρίζω καλά από τις ίνες τους. Τα ρίχνω στο λεκανάκι με το νερό. Αφαιρώ τα φύλλα από τις καρδιές και με ένα κουταλάκι ξύνω και βγάζω το χνούδι από το εσωτερικό τους. Κόβω τις καρδιές στη μέση, τις τρίβω παντού με το κομμένο λεμόνι και τις ρίχνω και αυτές στο λεκανάκι με το νερό. Πριν τις χρησιμοποιήσω τις στραγγίζω και τις σκουπίζω γρήγορα, για να μην μαυρίσουν.

Keywords: στα ψητες αγκιναρες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Excellent!

  1. Eve_nkld

    Excellent!