προορισμός…γεύση!

Μαρέγκα με κακάο, κρέμα ροδάκινου και φρέσκα κόκκινα φρούτα

Μαρέγκα με κακάο, κρέμα ροδάκινου και φρέσκα κόκκινα φρούτα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 3 ώρα Rest Time 4 ώρα Total Time 7 ώρες 40 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 6 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για την βάση

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 110°C αερόθερμο.
    Bάζω τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ (πρέπει να είναι πεντακάθαρος και στεγνός). Ξεκινάω το χτύπημα με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές κορυφές. Δυναμώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω το κρεμόριο, το αλάτι και τη βανίλια. Αφού ενσωματωθούν στα ασπράδια, αρχίζω να προσθέτω τη ζάχαρη, σταδιακά, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφού έχω ρίξει όλη τη ζάχαρη, χτυπάω για 5-6 λεπτά και ρίχνω το κακάο, πασπαλιστά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

  2. Σχεδιάζω με το μολύβι ένα κύκλο 22-24 εκ., διάμετρο επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το γυρίζω ανάποδα (η μολυβιά να είναι από κάτω) και το τοποθετώ στη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρω όλη τη μαρέγκα στο κέντρο του κύκλου και με ένα κουτάλι απλώνω τη μαρέγκα σε όλη τη διάμετρο του κύκλου, δημιουργώντας μικρές «λακούβες» διάσπαρτες.

  3. Χαμηλώνω το φούρνο στους 70°C και βάζω τη μαρέγκα. Ψήνω για 3 ώρες μέχρι να στεγνώσει. Κλείνω το φούρνο και αφήνω τη μαρέγκα για 2 ώρες περίπου να κρυώσει (μέσα στο φούρνο).
    Βγάζω τη μαρέγκα και την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Κρέμα

  1. Bάζω τους κύβους των ροδάκινων και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πουρές. Κρατάω τον πουρέ σε ένα μπολ μέχρι την ώρα που θα τον χρησιμοποιήσω.

  2. Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα το μετρημένο νερό και την ζελατίνη (πασπαλιστά) και τα αφήνω για 5 λεπτά. Τοποθετώ την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τον πουρέ ροδάκινων, ανακατεύω καλά και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  3. Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω τον πουρέ ροδάκινων και ανακατεύω καλά. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει καλά.

Συναρμολόγηση

  1. Τοποθετώ τη βάση στην πιατέλα και απλώνω την κρέμα ροδάκινου. Στρώνω με το κουτάλι, δημιουργώντας μικρές «λακούβες». Τέλος, στολίζω με φρέσκα κεράσια και μύρτιλα πασπαλίζω με λίγη σκόνη κακάο και σερβίρω αμέσως.

    Δροσερή και πανάλαφρη μαρέγκα που αξίζει την προσπάθεια. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα ροδάκινου με κρέμα άλλων φρούτων… βερίκοκα, βανίλιες, νεκταρίνια…
Keywords: μαρεγκα, κρεμα ροδακινο, κακαο, φρουτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Exciting!

  1. Eve_nkld

    Exciting!