προορισμός…γεύση!

Λαβράκι στη λαδόκολλα με πατατούλες και μυρωδικά

Λαβράκι στη λαδόκολλα με πατατούλες και μυρωδικά

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 75 λεπ Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 2

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω καλά τα λαβράκια και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Κάνω δυο-τρεις παράλληλες τομές και στις δύο πλευρές κάθε ψαριού,  τα αλείφω με λίγο από το ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνω μέσα κι έξω και τα πασπαλίζω με τα φυλλαράκια δεντρολίβανου (βάζω μερικά και μέσα στην κοιλιά τους) και 1 κουτ. γλυκού από τη ρίγανη.

  2. Μοιράζω τις φετούλες λεμονιού στην κοιλιά κάθε ψαριού, τυλίγω προσεκτικά το καθένα με διάφανη μεμβράνη και τα βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστούν.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το μισό ελαιόλαδο, το μισό χυμό λεμονιού τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου, αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άλλο 1 κουτ. γλυκού ρίγανη. Προσθέτω τις πατάτες, ανακατεύω καλά με τα χέρια μου και σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνω και αυτές να μαριναριστούν για 20 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Κόβω δύο μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και βάζω το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο. Ξετυλίγω τα λαβράκια από τη διάφανη μεμβράνη και τα βάζω στο κέντρο της διπλής λαδόκολλας, το ένα κολλητά δίπλα στο άλλο. Γύρω τους βάζω τις πατάτες, με τη μαρινάδα τους και το ολόκληρο σκόρδο. Σκορπίζω τα ολόκληρα κλαδάκια δεντρολίβανου, αλάτι, πιπέρι, και την υπόλοιπη ρίγανη. Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και κλείνω καλά τις λαδόκολλες σε πακέτο, σφικτά. Αν χρειαστεί μάλιστα, δένω το πακέτο με σπάγκο μαγειρικής για να μη ξετυλιχτεί. Μετά τυλίγω καλά το πακέτο σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζω το πακέτο σε ένα μεγάλο ταψί και ψήνω για 1 ώρα και 15 λεπτά.

  5. Ανοίγω προσεκτικά το πακέτο (δεν θέλω να χάσω το πεντανόστιμο ζουμάκι που περιέχει) και βάζω τα λαβράκια σε μια μεγάλη πιατέλα. Γύρω τους βάζω τις πατάτες, περιχύνω με το ζουμάκι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: λαβρακι στη λαδοκολλα με πατατουλες μυρωδικα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Excellent!

  1. manyrone

    Excellent!