προορισμός…γεύση!

Κριτσίνια καλαμποκιού με κεφαλοτύρι

Κριτσίνια καλαμποκιού με κεφαλοτύρι

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 45 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 30 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω τα κοσκινισμένα άλευρα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τα κυβάκια βουτύρου και τα τρίβω με τα δάχτυλά μου στο αλεύρι, ώστε να λιώσουν και να φτιάξω ένα μείγμα ψιχουλιαστό και εύθρυπτο.

  2. Προσθέτω το τριμμένο τυρί, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και το μπούκοβο και ανακατεύω με τα δάχτυλά μου, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα. Προσθέτω τον ένα κρόκο και 1 κουταλιά κρύο νερό και ζυμώνω τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια ομοιόμορφη ζύμη.

  3. Τη χωρίζω σε 30 - 35 μικρές μπαλίτσες σαν καρύδια και τις πλάθω μία-μία με τις παλάμες μου, φτιάχνοντας μακρόστενα μπαστουνάκια μήκους περίπου 10 - 12 εκ.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζω τα μπαστουνάκια ζύμης το ένα δίπλα στο άλλο. Με ένα πινέλο τα αλείφω με τον αραιωμένο κρόκο και τα πασπαλίζω με τα τριμμένα κορν φλέικς ή με το χοντρό αλάτι.

  5. Τα ψήνω για 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα διατηρώ για 2 εβδομάδες σε καλά κλεισμένο δοχείο, μεταλλικό ή γυάλινο.

Keywords: κριτσινια κεφαλοτυρι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Wow, this amazing!

  1. gargorg

    Wow, this amazing!