προορισμός…γεύση!

\n

\n

Το κλαφουτί είναι μια παραδοσιακή γαλλική τάρτα που συνήθως περιέχει κεράσια. Παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να το φτιάξετε όλες τις εποχές με φρούτα που αγαπάτε.

κλαφουτι με μηλα

Κλαφουτί με μήλα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 46 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Το κλαφουτί είναι μια παραδοσιακή γαλλική τάρτα που συνήθως περιέχει κεράσια. Παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να το φτιάξετε όλες τις εποχές με φρούτα που αγαπάτε.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    blank
  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τον κρόκο και την ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου. Χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
    blank
  3. Βουτυρώνω καλά μια βαθιά φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. και πασπαλίζω με τα 30 γραμμάρια καστανή ζάχαρη για να κολλήσει στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα. Καθαρίζω τα μήλα αφαιρώντας τη φλούδα και τους πυρήνες και τα κόβω σε μέτριες φέτες. Στρώνω τα μήλα στη φόρμα, αδειάζω το μείγμα μέσα στη φόρμα και σκορπίζω τα μούρα και το βούτυρο.
    blank
  4. Πασπαλίζω με τα 20 γρ. ζάχαρη και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.  Βγάζω το κλαφουτί, το αφήνω να κρυώσει, ξεφορμάρω και σερβίρω.
    blank
Keywords: κλαφουτι μηλα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Really good!

  1. gargorg

    Really good!