προορισμός…γεύση!

Γαριδούλες με ρυζομακάρονα στο γουοκ

Γαριδούλες με ρυζομακάρονα στο γουοκ

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνω τις γαριδούλες και τις βράζω για 4 - 5 λεπτά, από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση. Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος.

  2. Παίρνω ένα καλής ποιότητας βαρύ μαντεμένιο γουόκ (ή μια βαριά, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική) και ζεσταίνω εκεί το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, τις πιπεριές Φλωρίνης, και τα καρότα, αλατοπιπερώνω ελαφρώς και τα σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

  3. Προσθέτω τον πελτέ και το κινέζικο λάχανο (ή το μαρούλι) και σοτάρω για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι ο πελτές να αρχίσει να «πιάνει» στο πυθμένα του σκεύους. Προσθέτω όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε να καλύψει τα υλικά και το αφήνω να πάρει μια βράση. Ρίχνω τα ρυζομακάρονα και ανακατεύω με μια πιρούνα, μέχρι να μαλακώσουν και να ξεκολλήσουν μεταξύ τους.

  4. Ρίχνω το τζίντζερ, μαγειρεύω για 3 λεπτά και προσθέτω τις στραγγισμένες γαριδούλες. Ανακατεύω και ρίχνω τη σάλτσα σόγιας. Συνεχίζω το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 4 - 5 λεπτά και πασπαλίζω με τον μαϊντανό. Ανακατεύω μια φορά και αποσύρω από τη φωτιά. Δεν ρίχνω αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ιδιαίτερα αλμυρό άρτυμα, ρίχνω όμως μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω.
    Σερβίρω αμέσως.

Keywords: γαριδούλες με ρυζομακάρονα στο γουοκ

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Exceptional!

  1. gargorg

    Exceptional!