Αν δεν θέλετε το τυράκι τηγανισμένο, μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα. Αλείψτε το με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε το με μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο και ψήστε το για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολ ανακατεύω με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν όσο καλύτερα γίνεται
-
Προσθέτω τα πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου και ανακατεύω
-
Αφήνω τη βινεγκρέτ κατά μέρος
-
Για τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο και, όταν κάψει, τηγανίζω τις φέτες από χαλούμι, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν
-
Τις αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
-
Μοιράζω τα ανάμεικτα σαλατικά σε 4 πιάτα, σκορπίζω τις λιαστές τομάτες και βάζω από 1 φέτα τηγανισμένο χαλούμι σε κάθε πιάτο
-
Πασπαλίζω με το μαύρο σουσάμι (ή με τους παπαρουνόσπορους), περιχύνω με τη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως