destination taste!

ρεβίθια τόνο και σάλτσα αντζούγιας

\nΠρόκειται για παραδοσιακό Μαροκινό φαγητό που σερβίρεται ως σαλάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα από ρεβίθια σούπα, καλά στραγγισμένα από το ζωμό τους.

ρεβίθια τόνο pinit
0 Add to Favorites

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

Prep Time 15 min Cook Time 1H30 min Rest Time 12 hour Total Time 12 hrs 16 mins Servings: 5

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Ρεβίθια: Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό

  2. Τα ξεπλένω καλά και τα βάζω σε μια κατσαρόλα

  3. Τα καλύπτω με άφθονο κρύο νερό, τα αφήνω να πάρουν μια βράση και ξαφρίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να σταματήσει να παράγεται αφρός

  4. Μετριάζω τη φωτιά και βράζω τα ρεβίθια για 1 – 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν

  5. Τα τελευταία 5 λεπτά αλατίζω

  6. Στραγγίζω τα ρεβίθια και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως

  7. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το μαρούλι και το μαϊντανό

  8. Ανακατεύω καλά

  9. Σάλτσα αντσούγιας: Βάζω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τις αντσούγες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και άφθονο πιπέρι και τα χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα

  10. Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως

author-sign