προορισμός…γεύση!

Πατάτες γιαχνί με ελιές και μάραθο

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 55 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω να βράσει λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι  και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τις κομμένες ελιές και τις ζεματίζω για 2 - 3 λεπτά –με τον τρόπο αυτό μαλακώνουμε τη δυνατή τους γεύση για να μην ισοπεδώσει τις πιο ήπιες γεύσεις των υπόλοιπων υλικών της συνταγής. Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα ξερά κρεμμύδια και το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνω τα ντοματάκια, το νερό, το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών, τον πελτέ, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

  3. Μαγειρεύω το μείγμα για 6 - 8 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς και προσθέτω τις πατάτες. Προσθέτω νερό τόσο ώστε να τις καλύψει, αλατοπιπερώνω  και αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

  4. Προσθέτω τις ελιές και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές πολύ προσεκτικά για να μην κομματιάσω τις πατάτες. Τέλος, ρίχνω το μάραθο, ανακατεύω με προσοχή και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το φαγητό για 10 λεπτά για να απορροφήσει το άρωμα του μυρωδικού και σερβίρω.

Note

ΜΥΣΤΙΚΟ
Εκτός από κύριο το πιάτο αυτό σερβίρεται και σαν συνοδευτικό για κοτόπουλο στο φούρνο ή μπιφτέκια.

Keywords: πατατες γιαχνι ελιες μαραθο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Wow, this amazing!

  1. germar

    Wow, this amazing!