\n
\nDR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ:Το λαχανόρυζο, με τον τρόπο μαγειρικής που μας προτείνει η Ντίνα, είναι ένα πιάτο γεμάτο από θρεπτικά συστατικά! Το ρύζι βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των τροφίμων που διαθέτουν ιδιαίτερες διατροφικές ιδιότητες.

0
Add to Favorites
ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το λάχανο, τα καρότα και το πράσο, για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς
-
Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω
-
Ρίχνω το ζωμό (ή το νερό), τον αφήνω να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά
-
Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 15 – 18 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει
-
Προσθέτω τις σταφίδες, την πάπρικα, τον άνηθο, τα μυρώνια και το μαϊντανό, ανακατεύω καλά και μαγειρεύω με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά
-
Σερβίρω το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου