ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που όλη του η «ομορφιά» στηρίζετε στα φρέσκα, εποχικά λαχανικά. Διαλέξτε λαχανικά όσο γίνεται πιο ισόπαχα, ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε εντυπωσιακά σχέδια στο ταψί.
Ingridients
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 2 κρεμμύδια κόκκινα
- 2 ντομάτες
- 2 μικρές μελιτζάνες
- 2 μικρά κολοκύθια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
- Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο και 1 πρέζα από το κάθε μυρωδικό. Αδειάζω τη σάλτσα σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος και την απλώνω να καλύψω όλο σκεύος.
- Step 2 Χρησιμοποιώντας το μαντολίνο κόβω όλα τα λαχανικά σε στρογγυλές φέτες. Ξεκινάω να φτιάχνω σειρές εναλλάσσοντας τα λαχανικά για να δημιουργήσω εντυπωσιακές σειρές σε χρώμα και γεύσεις.
- Step 3 Ραντίζω με το ελαιόλαδο, πασπαλίζω με τα υπόλοιπα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
- Step 4 Σερβίρω το ρατατούιγ χλιαρό.