destination taste!

ΨΩΜΙ ΜΕ ΔΙΚΟΚΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΔΙΚΟΚΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΔΙΚΟΚΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: 1 καρβέλι
: 35 min
: 55 min

Ένα αφράτο ψωμάκι με μοναδικό δίκοκκο αλεύρι και γιαούρτι. Δεν χρειάζεται φούσκωμα και αυτό μας επιτρέπει, να έχουμε γρήγορα, ένα νόστιμο ψωμί!

Ingridients
  • 650 γρ. αλεύρι δίκοκκο Μύλοι Δάκου
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. μαγειρική σόδα
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Instructions
  • Step 1 Στρώνω με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) κοσκινίζω το αλεύρι και ρίχνω το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύω το χτυπημένο αυγό και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα.
  • Step 3 Κάνω μια λακκούβα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ρίχνω εκεί το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύω αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και μετά με τα χέρια (ή εξαρχής με το «γάντζο» του μίξερ), μέχρι να φτιάξω μια μάζα μαλακή και λεία. Τη ζυμώνω για περίπου 8 λεπτά με τα χέρια (ή για άλλα 5 λεπτά με το μίξερ), μέχρι να μαλακώσει καλά και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
  • Step 4 Τη μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με τα χέρια για άλλα 6 – 8 λεπτά (ή για άλλα 5 λεπτά στο μίξερ), μέχρι να γίνει αφράτη, μαλακή, ελαστική και να μην κολλά πια στα χέρια. Την πλάθω σε καρβέλι, το χαράζω σταυρωτά με ένα μαχαίρι, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και το μεταφέρω στη λαμαρίνα (ή στο ταψί).
  • Step 5 Ψήνω για περίπου 50 – 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει ωραία. Το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα πριν το κόψω.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!