destination taste!

ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

: 6
: 20 min
: 25 min

ΔΡ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η επιτομή της διατροφικής προστασίας της υγείας, λόγω της πολύ υψηλής θρεπτικής αξίας της συνταγής. Ο λόγος, δεν είναι άλλος από τη μοναδική συνύπαρξη ιδιαίτερων διατροφικών συστατικών με αποδεδειγμένες ιδιότητες ως προς τη συμβολή τους στη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Τα ψάρια (σολομός, μαγιάτικο, φαγκρί κλπ.) είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πολύτιμα ω-3 λιπαρά. Τα ω-3 λιπαρά μπορούν να δημιουργήσουν μία σημαντική αντιφλεγμονώδη ασπίδα στον οργανισμό. Ταυτόχρονα, τα ψάρια παρέχουν και μία ποσότητα βιταμίνης D ικανή στο να υποστηρίξει επαρκώς το ανοσοποιητικό σύστημα. Το σπαγγέτι λαχανικών προσφέρει βιταμίνες της οικογένειας Β (κυρίως Β1 και Β2), οι οποίες βελτιώνουν τη μεταβολική λειτουργία και αποτελούν συνένζυμα πολλών βιοχημικών διαδικασιών. Ο χυμός του λεμονιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά: βιταμίνη C, φλαβονοειδή, όπως και σε κάλιο, αλλά και σε πτητικά έλαια. Μπορεί δε να λειτουργεί ως αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο. Η προσθήκη ελαιόλαδου έχει ως αποτέλεσμα την παροχή σπουδαίων μονοακόρεστων λιπαρών, ολευρωπαίνης και ελαιοκανθάλης, τα οποία αποτελούν θρεπτικά συστατικά υψηλής σημασίας που περιορίζουν δραστικά τη φλεγμονή και σε συνδυασμό με τα ω-3 προσφέρουν ένα μοναδικό κοκτέιλ υγείας!

Ingridients
  • 6 φιλέτα φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι περίπου 350 γρ. το καθένα (σολομός, μαγιάτικο, φαγκρί)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Για το σπαγγέτι λαχανικών
  • 3 καρότα
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνω καλά τα φιλέτα και τα τοποθετώ επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζω με το μείγμα της μουστάρδας και κλείνω καλά σε πακέτο. Μεταφέρω το πακέτο στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνω για 20-25 λεπτά.
  • Step 2 Για το σπαγγέτι λαχανικών: Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και καθαρίζω τα καρότα. Τρίβω τα λαχανικά με ένα κόφτη λαχανικών σπιράλ σε λεπτά σπαγγέτι. Αν δεν έχετε, μπορείτε να τα κόψετε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο και μετά με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
  • Step 3 Βάζω τα λαχανικά σε ένα μπολ, ραντίζω με το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Step 4 Σερβίρω τα φιλέτα στα πιάτα και μοιράζω τα σπαγγέτι λαχανικών. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει τέτοια κατηγορία συνταγών. Τα λαδερά φαγητά μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και περιλαμβάνει εκατοντάδες συνταγές. Βασικό συστατικό… μα φυσικά το ελαιόλαδο, το οποίο κυριαρχεί στο μαγείρεμα, αλλά και τα λαχανικά που «παντρεύονται» για […]

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

Από τα πιο απολαυστικά κέικ του καλοκαιριού που περιλαμβάνει τα αγαπημένα μου σύκα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, κουκουνάρι, φουντούκια για περισσότερη ένταση.