destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

: 6
: 30 min
           
: 1 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδιαίτερη σαλάτα με απόλυτη γεύση και υψηλές θρεπτικές ιδιότητες. Γνήσια έκφραση της παραδοσιακής διατροφής γεμάτη από θρεπτικές ιδιότητες! Βιταμίνες C, Ε, πολυφαινόλες, ολευρωπαίνη και λουτείνη περιλαμβάνονται στο γευστικό συνδυασμό της συνταγής και θωρακίζουν την καρδιαγγειακή λειτουργία. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και το κάλιο που παρέχεται συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Η προσθήκη μοτσαρέλας και φρέσκου τυριού κρέμα ενισχύει την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Ιδανική αντιοξειδωτική ORAC πρόταση υψηλής διατροφικής αξίας!

Ingridients
  • Για τις μπαλίτσες τυριού
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla,
  • μείγμα από ανάμεικτα χονδροτριμμένα πιπέρια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, πολύ ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές πράσινες, πολύ ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 - 4 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, ψιλοκοπανισμένα
  • Για τη σαλάτα
  • μερικά τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • 1 σγουρό μαρούλι
  • 1 κλασικό μαρούλι
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο λευκό κρασί)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βινεγκρέτ: Χτυπάω καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Μπαλίτσες τυριού: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο είδη τυριού με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια, ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ. Το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Step 3 Σαλάτα: Καθαρίζω, πλένω και στεγνώνω καλά το σπανάκι και τα μαρούλια. Τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα απλώνω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα (ή τα μοιράζω σε πιάτα).
  • Step 4 Σερβίρισμα: Βγάζω από το ψυγείο το μείγμα τυριού και το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος καρυδιού. Βάζω σε ισάριθμα πιάτα τις ελιές Καλαμών, τις πράσινες ελιές, το σουσάμι και τα φιστίκια Αιγίνης (ή τα κουκουνάρια). Περνάω κάθε μπαλίτσα από διαφορετικό υλικό ή κάνω συνδυασμούς, όπως π.χ. φιστίκια Αιγίνης μαζί με σουσάμι. Τις βάζω στη σαλάτα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ χωρίς να ανακατέψω, πασπαλίζω με λίγο αλάτι και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, συνοδεύω με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κριτσίνια.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.