destination taste!

ΠΩΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΠΩΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Αφαιρώ με ένα μικρό μαχαίρι τον αφαλό (το υποπράσινο σημείο κάτω από το κοτσάνι) κάθε ντομάτας και τις χαράζω σταυρωτά στη βάση τους. Βουτάω κάθε ντομάτα σε νερό που κοχλάζει για 15-20 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά τη βουτάω μέσα σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό στο οποίο ιδανικά έχω βάλει και μερικά παγάκια. Έτσι, αφαιρώ εύκολα τη φλούδα τους, τραβώντας τη με το χέρι μου.


Related Posts

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ!

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ!

Τις τρώμε ωμές, σε σάλτσες, στο φούρνο, σε χυμό. Γιατί όμως να μην τις ψήσουμε; Ελάτε να καταρρίψουμε το μύθο που θέλει τις ντομάτες υπερβολικά ευαίσθητες για ψήσιμο στη σχάρα και ας μάθουμε μαζί τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο, χωρίς να χάσουμε τους νόστιμους […]

ΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Αυτή την εποχή οι πάγκοι της λαϊκής και του μανάβη είναι τίγκα στις  ντομάτες, κάθε ποικιλίας. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξετε όχι μόνο τα αγαπημένα, υπέροχα λαδερά αλλά και να γεμίσετε το… κελάρι σας με σάλτσες, πελτέδες και λιαστές ντομάτες, ώστε να αιχμαλωτίσετε τη νοστιμιά τους […]