προορισμός…γεύση!

Απολαύστε νόστιμα τουρνεντό κομμένα από τον κρεοπώλη σας σε φιλέτα από μοσχαρίσιο κρέας. Στρογγυλό και ζουμερό, αυτό το κόκκινο κρέας γίνεται πολύ τρυφερό και μαλακό όταν ψήνετε στο φούρνο ή αν κάνετε κάποιο μπάρμπεκιου. Μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας ψήσιμο: blue, blue rare, rare, medium rare, medium, medium well, well done! Παρακάτω θα βρείτε όλους τους τρόπους για να ψήσετε σωστά και όπως το θέλετε το τουρνεντό. Να ξέρετε πάντως πως μπορείτε να το απολαύσετε στο τηγάνι, στο μπάρμπεκιου ή ακόμα και στο φούρνο. Μπορείτε επίσης να το γευτείτε ως κύριο πιάτο με μια σάλτσα από πιπέρι, ή σάλτσα μπερνεζ μαζί με μερικές πατάτες στη σχάρα με θυμάρι και κάποιες σκελίδες σκόρδου.

Στο τηγάνι
Να ξέρετε πως αν θέλετε να το τηγανίσετε, θα πρέπει να βγάλετε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το μαγειρέψετε και να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματιού. Στη συνέχεια Αλατοπιπερώστε το. Σε ένα τηγάνι, βάλτε να ζεσταθεί λίγο βούτυρο. Βάλτε το κρέας για αρχή σε δυνατή φωτιά για να πάρει χρώμα από τις δύο μεριές. Χαμηλώστε τη φωτιά (μέτρια φωτιά) και συνεχίστε το τηγάνισμα σε κάθε του πλευρά. Ρίξτε τακτικά το ζωμό πάνω στο κρέας. Θα είναι έτοιμο μόλις το ψήσετε εσείς όπως τρώτε συνήθως το κρέας!
Υπολογίστε 30 δευτερόλεπτα για κάθε πλευρά αν σας αρέσει άψητο (blue), 1 λεπτό αν θέλετε να έχει το αιματάκι του, 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα για να είναι done και τέλος 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα για ένα καλομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κρέας.

Στο μπάρμπεκιου
Μαρινάρετε τα όπως κάνετε συνήθως σε σάλτσα για μοσχαρίσιο κρέας για μπάρμπεκιου. Καθαρίστε λοιπόν και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τα τουρνεντό σε ένα βαθύ πιάτο και πασπαλίστε τα με τη μαρινάδα που μόλις φτιάξατε. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Πριν τα ψήσετε θα πρέπει να τα αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάλτε να ζεσταθεί το μπάρμπεκιου. Όταν είναι ζεστό, βάλτε τα στη σχάρα. Για ένα blue κρέας, αφήστε τα 1 λεπτό για κάθε πλευρά, 2 λεπτά για το medium well και 5 λεπτά αν το θέλετε καλά ψημένο.

Στο φούρνο
Και όμως γίνεται πολύ ωραίο στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και δεν ξεραίνετε. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 55°C. Εν τω μεταξύ, περάστε το κρέας από το τηγάνι σε κάθε πλευρά για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα ταψί και αλατοπιπερώστε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε όποια βότανα σας αρέσουν. Ψήστε τα για 45 λεπτά για να είναι medium well, στους 65°C αν θέλετε να είναι σχεδόν ωμό και καλά ψημένο στους 75°C. Μόλις τα βγάλτε από το φούρνο, ρίξτε λίγο λευκό κρασί και σερβίρετε με την σάλτσα των τουρνεντό και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *