Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

POKE CAKE ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

POKE CAKE ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

POKE CAKE ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

: 10-12
: 1 hr
: 35 min

Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ που κρύβει εκπλήξεις… χρωματικές και γευστικές. Μπορείτε να το φτιάξετε και με άλλα φρούτα αρκεί να έχουν έντονο χρώμα για να υπάρχει αντίθεση χρωμάτων.

Ingridients
  • Για το κέικ
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 170 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 300 ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • Για τη σάλτσα κεράσι
  • 700 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι, πολτοποιημένα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την κρέμα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, παγωμένη
  • 85 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • Φρέσκα κεράσια για την επιφάνεια
Instructions
  • Step 1 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά ένα ταψάκι 22×33 εκ. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω μαζί για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια λευκή κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω τα μισά στεγνά υλικά και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια. Συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω και τα υπόλοιπα στεγνά υλικά. Μόλις ομογενοποιθούν σε ένα ενιαίο μείγμα σταματάω το μίξερ.
  • Step 3 Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω με μια σπάτουλα για να είναι παντού ισόπαχο και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή αποσύρω από το φούρνο.
  • Step 4 Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά. Με ένα ξύλινο κουτάλι κάνω τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Αδειάζω το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνω να απορροφηθεί από το κέικ.
  • Step 5 Για τη σάλτσα κεράσι: Βάζω τον πουρέ κερασιών, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αφήνω να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 6 Αδειάζω τη σάλτσα επάνω στο κέικ και την απλώνω να καλύψει όλη την επιφάνεια του κέικ. Η σάλτσα θα γεμίσει τις τρύπες που έχω κάνει αλλά θα μείνει και ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια. Σκεπάζω το ταψί με μεμβράνη και αφήνω το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
  • Step 7 Για την κρέμα: Βάζω την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και η κρέμα να γίνει λεία.
  • Step 8 Βγάζω το κέικ από το ψυγείο και το καλύπτω με την χτυπημένη κρέμα. Στολίζω με φρέσκα κεράσια και σερβίρω.

Related Posts

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.