destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΙΤΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΙΤΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 2 πίτσες
: 10 min
: 10 min
           
: 1 hr 15 min

Αφράτη, τυρένια ζύμη είμαι σίγουρη ότι θα γίνει από τις αγαπημένες σας. Για την επιφάνεια της πίτσας μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά ή ακόμη και αλλαντικά σας αρέσουν. Κρατήσετε μόνο τη μοτσαρέλα που λιώνει τέλεια.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά (9-10 γρ.), ξερή
  • 350-360 ml χλιαρό νερό
  • 60 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, Arla, τριμμένο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκό αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
  • σιμιγδάλι ψιλό, για το ψήσιμο
  • Για την επιφάνεια
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη, Arla
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φετάκια
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Φύλλα βασιλικού
  • Φύλλα μαϊντανού
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Βάζω όλο το αλεύρι στον κάδο της κουζινομηχανής και κάνω στο κέντρο μια λακούβα. Ρίχνω εκεί τη μαγιά και το μισό νερό και ανακατεύω με ένα πηρούνι (μόνο τη μαγιά με το νερό) για να διαλυθεί η μαγιά. Σκεπάζω τον κάδο και αφήνω την μαγιά να αφρίσει. Προσαρμόζω τον γάντζο στην κουζινομηχανή και ρίχνω στον κάδο το τριμμένο τυρί, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Ξεκινάω σε χαμηλή ένταση να αναδεύω τα υλικά και να ρίχνω σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Λίγο πριν τελειώσει το νερό, προσθέτω το αλάτι και αφήνω την ζύμη να δουλευτεί για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική και να τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.
  • Step 2 Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω για 1 ώρα να διπλαστεί σε όγκο.
  • Step 3 Για την πίτσα: Ανάβω το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και τοποθετώ μέσα τη λαμαρίνα για να κάψει.
  • Step 4 Αδειάζω τη ζύμη επάνω στον πάγκο της κουζίνας και την χωρίζω σε 2 κομμάτια. Πασπαλίζω με μπόλικο σιμιγδάλι ένα μεγάλο ξύλο κοπής και εκεί επάνω, ανοίγω με τα χέρια μου το ζυμάρι. Θα πρέπει να ελέγχω έτσι ώστε να μην κολλήσει επάνω στο ξύλο (αν χρειαστεί σηκώνω λίγο τη ζύμη και πασπαλίζω με λίγο ακόμη σιμιγδάλι). Ανακατεύω τη σάλτσα με τη ρίγανη και απλώνω τη μισή ποσότητα και τη μισή μοτσαρέλα. Στολίζω όλα τα λαχανικά, σκορπίζω τα μυρωδικά και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.
  • Step 5 Βγάζω με προσοχή την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο και «γλιστράω» την πίτσα (το σιμιγδάλι θα βοηθήσει έτσι ώστε το ζυμάρι να γλιστρήσει εύκολα). Μεταφέρω την λαμαρίνα με την πίτσα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνω για 10-12 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός της).
  • Step 6 Εκείνη τη στιγμή ξεκινάω την διαδικασία για την δεύτερη πίτσα. Μόλις ψηθεί η πρώτη, την βγάζω με 2 μεγάλες σπάτουλες και «γλιστράω» την δεύτερη πίτσα. Σερβίρω τις πίτσες ζεστές.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση.