destination taste!

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

: 4
: 30 min
: 15 min

Τα «πιτσάκι» κολοκυθιού είναι ένα πρωτότυπο μεζεδάκι που μπορείτε να το σερβίρετε για να συνοδέψετε το κρασί, τη μπύρα ή το ποτό σας. Η μοτσαρέλα, τα αμύγδαλα και το αρωματικό λάδι βασιλικού δίνουν γεύση και άρωμα στο ταπεινό κολοκυθάκι.

Ingridients
  • 4 μεγάλα, στρογγυλά κολοκύθια
  • 200 γρ. ταλαγάνι, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 80 ml ελαιόλαδο SPARTA BASIL
  • 10-12 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Φύλλα από 5-6 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Step 2 Πλένω και σκουπίζω τα κολοκύθια και τα κόβω σε χοντρές, στρογγυλές φέτες περίπου 1 εκ. πάχος. Τις ραντίζω με λίγο από το ελαιόλαδο και τις απλώνω σε μονή στρώση στη λαμαρίνα. Ψήνω τα κολοκύθια για 30 λεπτά.
  • Step 3 Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και μοιράζω το ταλαγάνι, τα ντοματίνια και τα αμύγδαλα. Πασπαλίζω με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και επαναφέρω στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά.
  • Step 4 Βγάζω τα πιτσάκια από το φούρνο, ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με τα μυρωδικά.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.