destination taste!

PINA COLADA

PINA COLADA

Beach party time!!! Το καλοκαίρι ξεκίνησε, ο κόσμος έχει χαλαρώσει, άρα, έφτασε η στιγμή για ένα μοναδικό beach party με τους φίλους. Διαλέγουμε μια ωραία παραλία, ανάβουμε φωτιές και φοράμε το μαγιό μας! Ατελείωτος χορός, τραγούδι και νυχτερινό μπάνιο είναι ο ιδανικός τρόπος για ένα τέλειο ξεφάντωμα. Φυσικά, τα cocktails αλλά και μικρά finger food είναι απαραίτητα για να ολοκληρώσουν το ονειρεμένο σκηνικό.
Για το κοκτέιλ σας, έχει φροντίσει ο Παναγιώτης Φράγκος,
executive bartender, με πολλές περγαμηνές και σας προτείνει την μοναδική PINA COLADA Η Pina Colada, κατοχυρώθηκε το 1978, ως εθνικό ποτό του Πουέρτο Ρίκο. Στο cocktail αυτό έχουμε την απόλυτη έκφραση του ανανά. Ένα διαχρονικό, πυκνό Cocktail με γεμάτο σώμα που μας ταξιδεύει σε μέρη τροπικά!
Με γνώμονα την εξωτική
Pina Colada, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να φτιάξετε ένα κρεμώδες γκουακαμόλε που θα το συνοδέψετε με ψητές τορτίγιες, αλλά και για να γλυκαθείτε… μπάρες καρύδας με αποξηραμένο ανανά και πικάντικο τσίλι.

 

PINA COLADA
1
person
60ml Mangaroca Batida de Coco
15ml heavy cream
100ml pineapple Lakonia
Γαρνιτούρα φέτα ανανά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Stir όλα τα συστατικά, σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο. Ποτήρι collins

 

 

MANGAROCA BATIDA DE COCO: Η Mangaroca είναι η αυθεντική Batida. Το λευκό, εξωτικό ποτό από καρύδα, για όλες τις εποχές. Ιδανική για cocktails με διασημότερο όλο την Pina Colada!

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ

Προετοιμασία: 20´

ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλα και ώριμα αβοκάντο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πιπερίτσα πράσινη (jalapeno), ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Χυμός από 1 λάιμ
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Για τις τορτίγιες
3 μεγάλες τορτίγιες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεφλουδίζω τα αβοκάντο, αφαιρώ τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα τους σε μέτρια κομμάτια. Τα πολτοποιώ στο μπλέντερ και προσθέτω αμέσως το χυμό του λάιμ, για να μην μαυρίσουν.
Μεταφέρω τον πολτό σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω απαλά. Σερβίρω με ψημένα τάκος
Για τα τάκος: Κόβω τις τορτίγιες σε 8 τρίγωνα κομμάτια (δηλαδή πρώτα στη μέση και μετά κάθε ημικύκλιο σε 4 κομμάτια). Τα βάζω σε ένα ταψάκι, τα περιχύνω με το ελαιόλαδο, πασπαλίζω με πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύω καλά τα κομμάτια και τα ψήνω στους 180° C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 7 – 8 λεπτά.
Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα σερβίρω με το γκουακαμόλε.

 

ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

Προετοιμασία: 20´   –   Ψήσιμο: 40´   –   Μερίδες: 10-12

ΥΛΙΚΑ
120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
110 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
90 γρ. νιφάδες βρώμης
130 γρ. μαύρη ζάχαρη
¼ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένο ανανά, ψιλοκομμένο
Για το μείγμα του ανανά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένο ανανά, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ινδοκάρυδο
1-2 αποξηραμένα τσίλι
180 ml νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το μείγμα του ανανά: Βάζω τον αποξηραμένο ανανά και το τσίλι στο μούλτι και το ψιλοκόβω. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη καρύδας, το κορν φλάουρ και τον ψιλοκομμένο ανανά. Ανακατεύω να διαλυθεί το κορν φλάουρ και βάζω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει σαν κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ινδοκάρυδο. Ανακατεύω και το αφήνω στην άκρη.
Για τις μπάρες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι και το βούτυρο και δουλεύω με τα δάχτυλά μου για να ενωθούν σαν ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω τη βρώμη, τη μαύρη ζάχαρη και τη σόδα και ανακατεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το μείγμα στο οποίο προσθέτω τα καρύδια και τον ψιλοκομμένο ανανά και το αφήνω στην άκρη.
Αδειάζω το υπόλοιπο μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί 20×20 εκ. και πιέζω με τις παλάμες μου για να γίνει ένα ισόπαχο, συμπαγές στρώμα. Αδειάζω επάνω την κρέμα του ανανά με την καρύδα και ισιώνω καλά με μια σπάτουλα. Πασπαλίζω τα «ψίχουλα» με τα καρύδια και τον ανανά που έχω κρατήσει στην άκρη.
Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Βγάζω το ψημένο μείγμα με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και κόβω σε μακρόστενες μπάρες.