destination taste!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

: 6-8
: 15 min
: 1 hr 10 min

Τρώγονται με το χέρι και είναι ένα εξαιρετικό finger food για μπροστά στην τηλεόραση –και όχι μόνο!

Ingridients
  • 10 – 12 μέτριου μεγέθους πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • ελαιόλαδο
  • 1 – 1½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοτριμμένη παρμεζάνα (την τρίβουμε από την πιο ψιλή πλευρά του τρίφτη ώστε να γίνει σαν ψίχουλα)
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
  • Step 2 Ξεφλουδίζω και κόβω κατά μήκος στη μέση τις πατάτες. Με ένα πιρούνι τις «γδέρνω» καλά, μέχρι να αποκτήσουν λεπτές και πυκνές χαρακιές από τα δόντια του πιρουνιού (εναλλακτικά, τις χαράζω με βαθιές και πολύ πυκνές τομές με ένα κοφτερό μαχαιράκι). Τις βάζω σε μια λαμαρίνα φούρνου, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και με ένα πινέλο τις αλείφω με μπόλικο ελαιόλαδο (απλό ή αρωματισμένο με σκόρδο ή άλλο μυρωδικό). Ψήνω τις πατάτες για 40 λεπτά, αλείφοντάς τις κατά διαστήματα με ελαιόλαδο.
  • Step 3 Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω καλά τις πατάτες με την παρμεζάνα. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 40 λεπτά, μέχρι οι χαρακιές στις πατάτες να αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα από τη λιωμένη παρμεζάνα.
  • Step 4 Προσοχή, δεν γυρνάω τις πατάτες στη διάρκεια του ψησίματος. Τις σερβίρω ζεστές, πριν κρυώσει το τυρί.

Related Posts

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]

ΣΦΟΛΙΑΤΑ… ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΝΑΚ ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ!

ΣΦΟΛΙΑΤΑ… ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΝΑΚ ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ!

Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, αγόρασε 1 πακέτο κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας. Κάθε πακέτο έχει 2 φύλλα, το καθένα τυλιγμένο ξεχωριστά για να χρησιμοποιήσεις όσα θέλεις. Μη νομίζεις ότι η σφολιάτα είναι κατάλληλη μόνο για τις πίτες και τις τάρτες που φτιάχνει […]



Subscribe