destination taste!

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

: 6
: 15 min
           
: 3 hr

Δροσερό επιδόρπιο ή κέρασμα που θα δώσει μια γευστική τόνωση σε ολόκληρο τον οργανισμό, χάρη στα αγνά και ευεργετικά υλικά του. Δοκιμάστε το! Ίσως γίνει το αγαπημένο καλοκαιρινό σας διάλειμμα που θα αντικαταστήσει κάποιο σνακ, γιατί υπερτερεί με τα μοναδικά συστατικά του!

Ingridients
  • 500 γρ. ανθότυρο (ή μανούρι)
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μέλι αγνό
  • 1-2 κουτ. σούπας κουαντρό
  • Γαρνίρισμα
  • μέλι, φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου ή τριμμένο καρύδι
Instructions
  • Step 1 Πρώτη μου δουλειά να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
  • Step 2 Στο επόμενο βήμα χτυπώντας σε μια μικρότερη ταχύτητα προσθέτω το κουαντρό και το ανθότυρο. Αφού τα χτυπήσω αρκετά, ώστε να έχω ένα ομοιόμορφο μείγμα, τα βάζω στο ψυγείο για 30΄.
  • Step 3 Μόλις ο χρόνος περάσει, βγάζω το μείγμα μου από το ψυγείο, το ξαναχτυπώ και προσθέτω λίγο λίγο το μέλι. Αφού χτυπήσω καλά το παγωτό, το μεταφέρω στο δοχείο που θα παραμείνει για να παγώσει και το αφήνω 2,30΄ ώρες στον καταψύκτη.
  • Step 4 Αν αποφασίσω να χρησιμοποιήσω την παγωτομηχανή, ακολουθώ την ίδια διαδικασία μέχρι το ανακάτεμα με το μέλι και στη συνέχεια το βάζω στην παγωτομηχανή να πήξει καλά για 45΄-50΄.
  • Step 5 Σερβίρω το παγωτό μου σε όμορφα μπολ, το στολίζω με τα αρωματικά φυλλαράκια του δυόσμου ή το πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι και ολοκληρώνω το γαρνίρισμα απλώνοντας λίγο μέλι στην κορυφή, γνωρίζοντας ότι αυτό θα κυλήσει κάνοντας μοναδικούς σχηματισμούς.

Related Posts

ΠΑΓΩΤΟ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

Η κρέμα γάλακτος αλλά και το τυρί κρέμα σου δίνει την αίσθηση ενός πλούσιου παγωτού παρφέ. Η ποσότητα είναι αρκετή και μπορείτε να μοιράσετε τις ποσότητες, καραμελώνοντας 2 διαφορετικά φρούτα ώστε να έχετε δύο γεύσεις.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ «ΣΙΣΙΛΙΑΝΑ» ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ «ΣΙΣΙΛΙΑΝΑ» ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Όταν οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους, φτιάχνουμε ένα εντυπωσιακό στην όψη αλλά απλό στην εκτέλεση πιάτο. Απαιτείται λίγη προσοχή στο φορμάρισμα και ξεφορμάρισμα αλλά αξίζει την προσπάθεια.