destination taste!

ΟΥΖΑΚΙ Ή ΜΠΥΡΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ

ΟΥΖΑΚΙ Ή ΜΠΥΡΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσετε τα δύο αυτά ποτά, έχοντας καλή παρέα και πολύ διάθεση. Οι δροσερές βραδιές στο μπαλκόνι με φίλους… Οι αγώνες ποδοσφαίρου για τις αντροπαρέες… Οι κοριτσίστικες συζητήσεις για μόδα, είναι το ιδανικό σκηνικό.
Με το ουζάκι, συνήθως, συνοδεύω τα θαλασσινά, ενώ με τη μπύρα τα κρεατικά, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Συνήθως στο τραπέζι βγαίνουν και τα δύο και ο καθένας μπορεί να απολαύσει αυτό που του αρέσει. Τα μεζεδάκια που σας προτείνω δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία, αλλά ούτε χρειάζεται να κάνετε πάρα πολλά. Υπολογίστε 4 μεζεδάκια για 4 φίλους, μια ωραία δροσερή σαλάτα και… πολύ όρεξη!

Μεζέδες για ουζάκι
Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο
ουζάκι

Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
συνοδέψτε το ουζάκι

Γαύρος μαρινάτος με δυόσμο και κόλιανδρο
συνοδέψτε το ουζάκι

Μαρίδες στο τηγάνι σε κουρκούτι

Μύδια γκρατέν με τριμμένο αμύγδαλο

Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες
συνοδέψτε το ουζάκι

Μένουλες «τσακιστές»
συνοδέψτε το ουζάκι

Μεζέδες για μπύρα
Ιρί κεφτέ με παστουρμά και σπιτική σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια γεμιστά με γραβιέρα

Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα

Μελιτζανορολά γεμιστά με κρέμα φέτας

Μπρουσκέτες με καλοκαιρινό τουρλού

Ρολάκια από μοσχαρίσιο μπούτι καπνιστό με πάπρικα, και κρέμα τυριού

Μελιτζάνες με γιαούρτι και κάρι

 


Related Posts

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού εξασφαλίζεται όχι μόνο από την ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αλλά και εκείνη των υγρών. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού αυξάνεται, μιας και η έντονη εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει […]

ΤΟ ΟΥΖΟ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

ΤΟ ΟΥΖΟ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Το Ούζο αποτελεί βιομηχανικό μίγμα καθαρής αλκοόλης, νερού και αρωματικών ουσιών με κύριο το γλυκάνισο. Σύμφωνα με το νόμο για να ονομαστεί ένα προϊόν ούζο πρέπει: α) να παράγεται στην Ελλάδα (ονομασία προέλευσης) β) Να έχει αρωματιστεί δια της διαβροχής ή δια τής απόσταξης με […]