Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

: 4
: 30 min
: 40 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει αφού τελείωσε η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια. Το ψάρι θέλουμε να γνωρίζουμε από ποια νερά προέρχεται και τι ποιότητας είναι πριν το καταναλώσουμε. Με την υπογραφή FISH FROM GREECE ξέρεις εγγυημένα ότι καταναλώνεις ψάρια που αναπτύσσονται στα πεντακάθαρα νερά της ελληνικής θάλασσας και αλιεύονται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, ο κρανιός περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών A, D και φωσφόρου, τα οποία ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Πολύ περισσότερο, προσφέρει πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιθρομβωτικές ιδιότητές τους. Μεγάλης σημασίας είναι οι αντιοξειδωτικές και οι αντιφλεγμονώδης ιδιότητες που προσφέρουν οι χρωματιστές πιπεριές, τα παντζάρια, το σκόρδο, το τζίντζερ αλλά και το αγνό ελαιόλαδο. Ο σίδηρος του πετιμεζιού απορροφάτε από τον οργανισμό σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C του χυμού λεμονιού αλλά και των πιπεριών. Τέλος, οι πατατούλες απογειώνουν την συνταγή τόσο με τους υδατάνθρακες για την απαραίτητη παροχή ενέργειας, όσο και με την λαχταριστή γεύση που θα πάρουν από το ψάρι.

Ingridients
  • 1 ουρά κρανιού, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 500 γρ. πατάτες μέτριες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 4-5 παντζάρια (μόνο τα κεφάλια), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε λεπτά φετάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ακαθάριστες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 7-8 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  • 40 ml πετιμέζι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Step 2 Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Τις βάζω σε μια λαμαρίνα και προσθέτω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα παντζάρια. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη.
  • Step 3 Χαράζω το ψάρι σε 4-5 σημεία, αλατοπιπερώνω και «σφηνώνω» τις φέτες τζίντζερ στις χαρακιές. Γεμίζω την κοιλιά του με την φρέσκια ρίγανη και το τοποθετώ επάνω στα λαχανικά. Ραντίζω με το λεμόνι, το πετιμέζι και το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

Related Posts

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ρεβίθια αποτελούν ιδανική επιλογή για τη vegan διατροφή καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φολικό οξύ και μαγγάνιο. Αποτελούν πηγή σιδήρου ενώ παράλληλα θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ

Η τσουκνίδα, για πολλούς είναι ένα ζιζάνιο, για αυτούς όμως που ξέρουν, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και θεραπευτικά φυτά που συναντάμε στην Ελληνική ύπαιθρο.



Subscribe