destination taste!

MUFFINS ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

MUFFINS ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

MUFFINS ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

: 12
: 10 min
: 20 min

Απαλά muffins με μια «κόκκινη καρδιά» και άρωμα βανίλιας. Μπορείτε να φτιάξετε το φρόστινγκ 1-2 μέρες πριν και να το διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Ingridients
  • 170 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 70 ml γάλα
  • Για την γέμιση
  • 150 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
  • Για το φρόστινγκ
  • 100 γρ. ασπράδια (μπορείτε να βρείτε ασπράδια σε χάρτινη συσκευασία στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Instructions
  • Step 1 Για το φρόστινγκ: Βάζω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και τοποθετώ το μπολ επάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς όμως, να ακουμπά η βάση του μπολ μέσα στο νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 60°C. Αποσύρω το μπολ από το μπεν μαρί και αδειάζω το μίγμα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω σταδιακά και με αργό ρυθμό το βούτυρο και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Step 2 Για τα muffins: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Τοποθετώ 12 χάρτινες θήκες στην μαφινιέρα και την αφήνω στην άκρη.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτω τα ασπράδια (ένα την φορά) και συνεχίζω το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να αφρατέψουν. Προσθέτω την βανίλια και το αλεύρι και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτω το γάλα και ανακατεύω καλά. Μοιράζω το μείγμα στις θήκες και ψήνω στο φούρνο για 18-20 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Step 4 Με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρώ το κέντρο από τα μάφινς και γεμίζω το κενό με μαρμελάδα βατόμουρο. Βγάζω την βουτυρόκρεμα από το ψυγείο και στολίζω με μικρές κορυφές. Στολίζω με κουφετάκια και καρδούλες.

Related Posts

ΣΠΑΝΑΚΟΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΣΠΑΝΑΚΟΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες. Πεντανόστιμο, χορταστικό, φτιαγμένο από τα χέρια σας και φυσικά υγιεινό.

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Αυτά τα muffins έχουν απίστευτα πλούσια γεύση σοκολάτας. Είναι πολύ αφράτα και σε συνδυασμό με τη σάλτσα καραμέλας, γίνονται σχεδόν εθιστικά!



Subscribe