destination taste!

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΦΕ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΦΕ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΦΕ

: 10
: 10 min
: 20 min

Αν θέλετε να φτιάξετε τα τέλεια σοκολατένια μαφινάκια για παιδιά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λικέρ καφέ, με κάποιο σιρόπι καραμέλας που θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή και σιρόπι καφέ που θα αναζητήσετε στις κάβες.

Ingridients
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 45 γρ. σκούρο, άγλυκο κακάο, κοσκινισμένο
  • 60 ml κρέμα γάλακτος 36%, Arla
  • 90 ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ
  • 1 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την βουτυρόκρεμα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ
  • 100 γρ. καστανή, ψιλή ζάχαρη
  • 450-500 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • Για την διακόσμηση
  • Χριστουγεννιάτικη τρούφα
  • Χριστουγεννιάτικα μπισκότα τζίντζερ
Instructions
  • Step 1 Για τα μάφινς: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μαφινιέρα και τοποθετώ από μια χάρτινη θηκούλα.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα και το κακάο και συνεχίζω το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το λικέρ καφέ και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι. Χτυπάω για 1-2 λεπτά και σταματάω το μίξερ.
  • Step 3 Μοιράζω το μείγμα στις θηκούλες γεμίζοντάς τες κατά τα 2/3 του ύψους. Ψήνω τα μάφινς για 18-20 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, τα αφήνω να σταθούν για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 4 Για την κρέμα: Βάζω το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ καφέ και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτω σταδιακά την άχνη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη βουτυρόκρεμα.
  • Step 5 Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω όμορφες κορυφούλες στα μάφινς. Στολίζω με χρωματιστή τρούφα και μικρά μπισκότα με τζίντζερ.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.