destination taste!

MUFFINS ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΝΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΝΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΝΕΛΑΣ

: 12
: 20 min
: 16 min

Ζουμερά και πεντανόστιμα μάφινς με φρέσκα μύρτιλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα αλλά δεν θα είναι το ίδιο. Αναζητήστε τα γιατί αξίζει τον κόπο!

Ingridients
  • Για το κράμπλ
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ελάχιστο αλάτι
  • Για τα muffins
  • 2¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα μύρτιλα
  • ελάχιστο αλάτι
Instructions
  • Step 1 Για το κραμπλ: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα ψωμιού.
  • Step 2 Για τα muffins: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ελάχιστο αλάτι.
  • Step 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω για 2-3 λεπτά με το σύρμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τις δύο ζάχαρες και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνω τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και μόλις ενωθούν στα υλικά προσθέτω το λιωμένο βούτυρο.
  • Step 4 Προσθέτω τα στεγνά υλικά σε 2-3 δόσεις. Χτυπάω σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Step 5 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα μύρτιλα. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Step 6 Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με τις ειδικές θήκες για μάφιν. Γεμίζω τις θήκες με το μείγμα κατά τα ¾ του ύψους και μοιράζω το κραμπλ επάνω σε κάθε ένα μάφιν.
  • Step 7 Ψήνω στο φούρνο για 14-16 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κραμπλ. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο κέντρο και βγάζω από το φούρνο. Ξεφορμάρω τα μάφινς και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Related Posts

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού με δυνατό άρωμα και έντονη γεύση. Ανάλογα με το χρώμα τους και τη γεύση τους έχουμε διάφορες ποικιλίες. Εκτός από τα κλασσικά χρυσοκόκκινα ροδάκινα, έχουμε τα νεκταρίνια, τους γιαρμάδες, τα λευκόσαρκα… Απολαύστε τα όλα σε διάφορες συνταγές τώρα που είναι στα […]

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού εξασφαλίζεται όχι μόνο από την ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αλλά και εκείνη των υγρών. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού αυξάνεται, μιας και η έντονη εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει […]