destination taste!

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

: 12
: 20 min
: 25 min

Αυτά τα muffins έχουν απίστευτα πλούσια γεύση σοκολάτας. Είναι πολύ αφράτα και σε συνδυασμό με τη σάλτσα καραμέλας, γίνονται σχεδόν εθιστικά!

Ingridients
  • Για τα muffins
  • 180 ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
  • 190 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 80 ml ζεστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • Για την καραμέλα
  • ½ κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 170 γρ. βουτυρο αγελαδινό
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος
Instructions
  • Step 1 Για τα muffins: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω ελαφρά 12 θήκες για μάφινς και βάζω από μια χάρτινη θήκη.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γάλα με το ξύδι και αφήνω το μείγμα για 5 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά προσθέτω το βούτυρο, τα αυγά και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν. Διαλύω τον στιγμιαίο καφέ στο νερό και το προσθέτω το μείγμα. Τέλος, κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι μέσα στο μπολ και ανακατεύω με μια μαρίζ. Τελευταίο προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Step 3 Μοιράζω το μείγμα στις θήκες και ψήνω στο φούρνο για 23-25 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
  • Step 4 Για την σάλτσα καραμέλας: Αλείφω ένα κατσαρολάκι με το σπορέλαιο και ρίχνω το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Step 5 Αφήνω το μείγμα να βράσει για 6-8 λεπτά χαμηλώνοντας τη φωτιά στο ελάχιστο μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια σκούρα, υγρά καραμέλα.
  • Step 6 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αδειάζω την καραμέλα σε αποστειρωμένα βάζα.
  • Step 7 Αφού κρυώσει, περιχύνω τα muffins και σερβίρω. Όση καραμέλα περισσέψει τη διατηρώ στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδα. Επειδή στο ψυγείο θα σφίξει, όταν την χρειαστώ, την ζεσταίνω λίγο στα μικροκύματα ή σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξαναρευστοποιηθεί.

Related Posts

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φλογάτα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα.



Subscribe