MUFFINS ME ΠΕΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Πεντανόστιμα μαφινάκια, που τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λαχανικά. Χρησιμοποιήστε κολοκύθα, μελιτζάνα, γλυκοπατάτα…
Ingridients
- 250 γρ. πενάκια λαχανικών ΗΛΙΟΣ
- 50 γρ. βούτυρο LURPAK
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κολοκύθι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 80 γρ. αρακά
- 4 αυγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
- 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
- 50 γρ. αλεύρι βρώμης ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
- 10-12 φύλλα δυόσμου
- Αλάτι & πιπέρι
Instructions
- Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζω τα πενάκια, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα αφήνω στην άκρη.
- Step 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τα καρότα, το κολοκύθι και τον αρακά και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Boυτυρώνω καλά δύο ταψάκια με θήκες μάφινς.
- Step 4 Σε ένα άλλο μπολ βάζω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι βρώμης και χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω.
- Step 5 Ρίχνω τις βρασμένες πένες στο μπολ με τα σοταρισμένα λαχανικά και τα μοιράζω στις θήκες μάφινς. Μοιράζω το μείγμα της κρέμας και πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.