Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

: 12
: 40 min
: 20 min

Μαφινάκια με πλούσια γεύση που είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σοκολατένια, εθιστικά με «καρδιά» που κρύβει εκπλήξεις! Θα τα λατρέψετε!

Ingridients
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ
  • 40 γρ. κακάο άγλυκο
  • 80 γρ. φουντούκια, τριμμένα
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σκόνη
  • 3 αυγά
  • 70 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 12 μικρά, στρογγυλά σοκολάτακια
  • Για την κρέμα
  • 225 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 30 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη Ωμέγα
  • 1-2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
  • Για τα καραμελωμένα φουντούκια
  • 150 γρ. φουντούκια ψημένα & αποφλοιωμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Boυτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με τις ειδικές θήκες για μάφινς και τοποθετώ από μια χάρτινη θηκούλα.
  • Step 2 Για την κρέμα: Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο και την ζάχαρη άχνη. Δουλεύω με το σύρμα και προσθέτω σταδιακά, 1-2 κουταλιές γάλα ανάλογα την πυκνότητά της. Αδειάζω την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστώ.
  • Step 3 Για τα καραμελωμένα φουντούκια: Βάζω τα φουντούκια και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πηρούνι «αραιώνω» τα φουντούκια. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά.
  • Step 4 Για τα μάφινς: Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
  • Step 5 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το χυμό, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά.
  • Step 6 Ρίχνω το υγρό μείγμα στο μπολ με τα κοσκινισμένα υλικά. Προσθέτω τα τριμμένα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαίο μείγμα.
  • Step 7 Μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θήκες και βυθίζω στο κάθε ένα από 1 μικρό σοκολατάκι. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
  • Step 8 Βγάζω τα μάφινς από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς. Στολίζω τα μάφινς με την κρέμα και κομμάτια καραμελωμένα φουντούκια.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]