Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

MUFFINS ΜΕ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

MUFFINS ΜΕ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

MUFFINS ΜΕ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

: 12
: 40 min
: 25 min

Τέλεια μαφινάκια με ελάχιστη ζάχαρη που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας. Φτιάξτε τα για πρωινό, για πάρτι ή για το απογευματινό κολατσιό τους.

Ingridients
  • 320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 320 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά + 20 γρ. επιπλέον για να λιώσουμε τη λευκή σοκολάτα
  • 170 γρ. γάλα φρέσκο
  • 50 γρ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο + λίγο για το άλειμμα στις φόρμες
  • 100 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
Instructions
  • Step 1 Ψιλοκόβω τις σοκολάτες και τις βάζω σε τρία διαφορετικά μεταλλικά μπολ. Σε αυτό με την λευκή σοκολάτα προσθέτω τα 20 γρ. κρέμα γάλακτος. Λιώνω με τη σειρά τις τρεις σοκολάτες σε μπεν μαρί (στερεώνω διαδοχικά τα μπολ, επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς ο πάτος των μπολ να ακουμπάει στο νερό). Αφού λιώσουν, τις αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Χτυπαώ στην κουζινομηχανή με το φτερό, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, λευκό μίγμα. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σπορέλαιο. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την βανιλίνη και το αλάτι, και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Step 3 Το μοιράζω ισόποσα στα τρια μπολ με τις σοκολάτες. Ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω καλά τις φόρμες για μάφιν (αν δεν έχω, χρησιμοποιώ αλουμινένιες μιας χρήσης).
  • Step 5 Με ένα κουτάλι, βάζω σε κάθε φορμάκι μικρές ποσότες από κάθε σοκολατένιο μίγμα, αρχίζοντας με τη μαύρη, μετά τη λευκή και τέλος με τη γάλακτος, φτιάχνοντας έτσι κεκάκια σε τρεις διαφορετικές στρώσεις.
  • Step 6 Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν καλά πριν σερβίρω.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]