Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

: 10-12 muffins
: 30 min
: 30 min
           
: 1 hr

Λατρεύω το άρωμα του τριαντάφυλλου και προσπαθώ να το χρησιμοποιώ στα γλυκά μου. Εδώ σας δίνω μια ιδέα για τέλεια μάφινς.

Ingridients
  • Για το ζελέ τριαντάφυλλο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιρόπι τριαντάφυλλο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου
  • 6 κεράσια, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • Για τα muffins
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • λίγο βούτυρο για το ταψάκι
Instructions
  • Step 1 Για το ζελέ: Βάζω σε ένα μπολ το νερό και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
  • Step 2 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το σιρόπι τριαντάφυλλο να ζεσταθεί. Προσθέτω το διάλυμα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύω για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει καλά. Παίρνω μια παγοκύστη απ’ αυτές που έχουμε στην κατάψυξη για τα παγάκια και βάζω μέσα ½ κεράσι. Γεμίζω τις κυψελίδες της με το ζελέ τριαντάφυλλο. Βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον για να μισοπαγώσουν.
  • Step 3 Για τα muffins: Κοσκινίζω σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Step 4 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, αφράτη κρέμα. Προσθέτω το βούτυρο, το γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω μια μια κουταλιά από το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς στην κρέμα.
  • Step 5 Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με τις ειδικές θήκες για muffins. Γεμίζω τις θήκες με το μίγμα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  • Step 6 Βγάζω τα ζελεδοπαγάκια από την κατάψυξη και βάζω από ένα ζελεδάκι στο κέντρο του κάθε μάφιν βυθίζοντάς το ελαφρά.
  • Step 7 Ψήνω τα μάφιν για 30 λεπτά. Μόλις τα βγάλω από το φούρνο, τοποθετώ άλλο ένα ζελεδοπαγάκι για να λιώσει και να γεμίσει το κέντρο του muffin.