destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ PELEANO, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ PELEANO, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

μπισκοτάκια αλμυρά

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ PELEANO, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 20-25
: 15 min
: 15 min

To Peleano Sparkling Rosé έχει ως βάση του το Μοσχοφίλερο από αμπελώνες της Μαντινείας, με αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών και θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στα αλμυρά μπισκοτάκια. Αν θέλετε να το αντικαταστήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό ή σόδα.

Ingridients
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ. αγελαδινό βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 60 ml Peleano Sparkling Rosé
  • 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι θαλασσινό
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, το Peleano, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη όπου θα τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.
  • Step 3 Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε φύλλο πάχους ½ εκ. Κόβω με κουπάτ ή ένα ποτήρι σε στρογγυλά μπισκότα και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 4 Πασπαλίζω τα αλμυρά μπισκοτάκια με λίγα μυρωδικά ακόμη και θαλασσινό αλάτι και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

«Κολασμένη» τούρτα με πλούσια γεύση σοκολάτας αλλά και τη δροσιά της φράουλας και της μπανάνας. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα μούρα, κεράσια ή και μύρτιλα.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.



Subscribe