destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ PELEANO, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ PELEANO, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

μπισκοτάκια αλμυρά

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ PELEANO, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 20-25
: 15 min
: 15 min

To Peleano Sparkling Rosé έχει ως βάση του το Μοσχοφίλερο από αμπελώνες της Μαντινείας, με αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών και θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στα αλμυρά μπισκοτάκια. Αν θέλετε να το αντικαταστήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό ή σόδα.

Ingridients
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ. αγελαδινό βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 60 ml Peleano Sparkling Rosé
  • 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι θαλασσινό
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, το Peleano, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη όπου θα τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.
  • Step 3 Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε φύλλο πάχους ½ εκ. Κόβω με κουπάτ ή ένα ποτήρι σε στρογγυλά μπισκότα και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 4 Πασπαλίζω τα αλμυρά μπισκοτάκια με λίγα μυρωδικά ακόμη και θαλασσινό αλάτι και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.