destination taste!

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

μουστοκούλουρα με πετιμέζι

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 30 κουλούρια
: 30 min
: 20 min

Για να φτιάξετε πετιμέζι για τα μουστοκούλουρα με πετιμέζι, ακολουθήστε τις οδηγίες στο «Πώς φτιάχνω σπιτικό πετιμέζι». Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα φτιάχνεται στο σπίτι!

Ingridients
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. πετιμέζι
  • 250 γρ. νερό
  • 10 γρ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη), βάζω το μαλακωμένο βούτυρο, τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το νερό και την κανέλα και ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ένα λείο μείγμα. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, σε δόσεις, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μετά από κάθε προσθήκη.
  • Step 2 Όσο προσθέτω αλεύρι το μείγμα θα σφίγγει και θα το ανακατεύω πλέον με τα χέρια μου, μέχρι να φτιάξω ένα ελαστικό ζυμάρι με λαδωμένη υφή.
  • Step 3 Το κόβω σε κομμάτια με βάρος περίπου 50 γρ. και τα πλάθω σε χονδρά στρογγυλά κουλούρια, δηλαδή στο κλασικό σχήμα του μουστοκούλουρου ή σε μικρές κοτσιδούλες.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190ºC.
  • Step 5 Στρώνω ένα μεγάλο ταψί (ή μια λαμαρίνα φούρνου) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζω εκεί τα μουστοκούλουρα, αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 2 εκ. απόσταση.
  • Step 6 Σκεπάζω το ταψί με ένα άλλο ταψί (χωρίς να ακουμπά στα κουλούρια) και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ετσι, τα μουστοκούλουρα θα μείνουν ελαστικά και μαλακά. Αν τα θέλω τραγανά, δεν τα σκεπάζω με το ταψί.
  • Step 7 Ψήνω τα μουστοκούλουρα για περίπου 20 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν επάνω σε μια σχάρα.

Related Posts

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Είναι απίθανα κρατσανιστά και ευωδιάζουν κανέλα! Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;

ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το αγαπημένο θεσσαλονικιώτικο κουλούρι με πολύσπορο αλεύρι. Φτιάξτε το και απολαύστε το σκέτο ή γεμίζοντάς το με τυριά, αλλαντικά αλλά και με μέλι ή μαρμελάδα.



Subscribe