destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

: 6-8
: 20 min
: 2 hr

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

Ingridients
  • 1.500 γρ. μοσχάρι (ελιά ή χτένι), κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 8 αγκινάρες, καθαρισμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε μέτριους κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 800 γρ. ντομάτες φρέσκες, τριμμένες στον τρίφτη
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία. Ρίχνω το μοσχάρι και το αφήνω να βγάλει τα υγρά του και να εξατμιστούν (περίπου 20 λεπτά). Ρίχνω το μισό ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρω, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρέας. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω όσο νερό χρειαστεί για να καλύψει το κρέας. Βράζω για 1-1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος).
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω λίγα λίγα τα κολοκυθάκια (ολόκληρα) και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Step 3 Ανοίγω την κατσαρόλα και με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζω το κρέας σε μια πιατέλα. Το σκεπάζω και το αφήνω στην άκρη.
  • Step 4 Στο ζουμάκι που έχει μείνει στην κατσαρόλα (αν δεν έχει αρκετό συμπληρώνω λίγο), ρίχνω τις ντομάτες, το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, τα κολοκυθάκια και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά.
  • Step 5 Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύω απαλά ή κουνάω την κατσαρόλα για να ανακατευούν όλα τα υλικά και συνεχίζω το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Step 6 Σερβίρω αμέσως!

Related Posts

30 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

30 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια εμπειρίας έχουμε στην κουζίνα. Υπάρχουν λάθη που κάνουμε, είτε γιατί κάποιος μας το είπε, είτε γιατί έτσι μας το έμαθε η μαμά ή η γιαγιά. Δεν είναι αργά να μάθουμε πως μερικά πράγματα δεν είναι σωστά και πρέπει να τα […]

ΣΤΑΦΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ… Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ!

ΣΤΑΦΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ… Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ!

Ίσως να έχετε ακούσει για τη νέα θεραπεία αυτή, ίσως όχι… πάντως μιας και το καλοκαιράκι μας αποχαιρετά σιγά- σιγά και μπαίνουμε στο μήνα του σταφυλιού, σας έχω κάτι ξεχωριστό, κάτι καινούργιο και πρωτότυπο: την σταφυλοθεραπεία! Το φθινόπωρο έχει και αυτό τα καλά του. Συνεχίζουμε […]