Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΗΛΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ & ΒΡΩΜΗΣ

ΜΗΛΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ & ΒΡΩΜΗΣ

ΜΗΛΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ & ΒΡΩΜΗΣ

: 6-8
: 20 min
: 20 min

Kρέμα μπουγάτσας με την φρεσκάδα των μήλων αλλά και τραγανά δημητριακά. Το καλύτερο επιδόρπιο για όλα τα γούστα.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 100 γρ. δημητριακά καλαμποκιού ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 100 γρ. δημητριακά βρώμης με μαύρη σοκολάτα ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 200 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 150 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Για την κρέμα
  • 400 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 4 αυγά
  • Σπόρους από 1 λοβό βανίλιας
  • Για τα μήλα
  • 2 μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 80 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 κ.γ. κανέλα
Instructions
  • Step 1 Για τα μήλα: Πλένω καλά τα μήλα, αφαιρώ τους πυρήνες και χωρίς να καθαρίσω τη φλούδα τους, τα κόβω σε μικρούς κύβους. Ρίχνω τους κύβους σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και βάζω το τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω το βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα (περίπου 8-10 λεπτά). Αποσύρω από τη φωτιά και πασπαλίζω με την κανέλα.
  • Step 2 Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια (σπόρια και λοβό). Σε ένα μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη με το αλεύρι και τα αυγά με το σύρμα.Μόλις ζεσταθεί το γάλα με την κρέμα γάλακτος, το αδειάζω στο μείγμα των αυγών και ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζω από τη φωτιά, πετάω τον λοβό της βανίλιας και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • Step 3 Για την μπουγάτσα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τα δημητριακά και τα θρυμματίζω λίγο με τα χέρια (όχι σκόνη). Προσθέτω την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο και «ζυμώνω» με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα κολλώδες μείγμα.
  • Step 4 Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκ., ρίχνω τη μισή ποσότητα του μείγματος και τα πιέζω λίγο με ένα κουτάλι για να καλύψουν και λίγο, τις πλευρές του ταψιού. Χτυπάω την κρύα κρέμα με το ραβδομπλέντερ για να γίνει απαλή και την αδειάζω στη φόρμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και σκορπίζω τα καραμελωμένα μήλα. Καλύπτω με το υπόλοιπο μίγμα των δημητριακών και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι ροδίσει η μπουγάτσα.
  • Step 5 Βγάζω το γλυκό από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά. Κόβω σε κομμάτια, πασπαλίζω με άχνη και κανέλα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe